Környezettudatos bevásárlókosarak az Ökopiacon– kiállítónk lesz a Medence Csoport

Tudtad, hogy a reklámmolinók, miután lekerülnek a cégek rendezvényeinek faláról, veszélyes hulladéknak minősülnek? A Medence Csoport azonban nagyon kreatívan táskákat és bevásárlókosarakat készít belőlük. 2018. június 2-án ők is kiállítóink lesznek a Biokultúra Ökopiacon, az Európai Fenntarthatósági Hét  keretén belül megrendezett, vásárlói tudatosságot növelő eseményén. Ennek kapcsán beszélgettünk Gacs Zsófia üzletvezetővel.

Kik és miért alapították a Medence Csoportot? Mivel foglalkoztok?

A Medence Csoportot  Terebessy Tóbiás designer;, Magyar Gergely kommunikációtervező művész és Gross András belsőépítész alapította még 2000-ben. A fizikai és szellemi alkotóműhely a kreatív újrahasznosítás elkötelezettje és megszállottja. Munkáinkban a környezettervezés és a művészetek szerteágazó területei – építészet, bútor- és tárgytervezés, vizuális művészetek – szervesen elegyednek. Környezet- és térértelmezésünkben hangsúlyos a közösség, a környezet és a művészet közti összhang megtalálása, a természetes anyagok ötvözése új technológiákkal és matériákkal. – Mit jelent számotokra, hogy a design-nak környezetformáló ereje van?Küldetésünk – a művészi értékeken felül – a társadalom figyelmét felhívni a környezetünkkel szemben viselt felelősségünkre. A design tehát hétköznapi szemléletmód-váltásra tett javaslatként is értelmezhető.

Van még birkám, disznóm is, de ezeket nem értékesítem, csak arra tartom, hogy hasznosuljon, ami hulladékba megy.

Miből és milyen táskákat készítetek?

Alapvetően a reklámiparban használt molinók újrahasznosítására összpontosítottunk 2006 óta. Mivel a reklám ponyvák ipari úton nem újrahasznosíthatóak, így veszélyes hulladéknak minősülnek. Kreatív újrahasznosításuknak köszönhetően azonban a bannerek életciklusa meghosszabbodik, ezáltal kisebb nyomást gyakorolnak a környezetünkre.
A Re+concept táskák nem egyszerűen termékek, hanem egyfajta megoldásként illetve üzenetként is funkcionálnak az egyének és a vállalatok számára is, hogy megváltoztassák a hozzáállásukat, életmódjukat.

Tervezéskor mindig fő szempont, hogy az általunk tervezett táskák, termékek funkcionálisak is legyenek. Jelenlegi táska kollekciónk nagyjából 60 különböző típust takar, ezekből vannak olyanok, amelyeket kifejezetten B2B (business to business) partnereinknek ajánlunk ki.
Pipa utcai szalonunkban tekinthető meg a legnagyobb kínálat Re+concept táskákból, sok szeretettel várunk minden érdeklődőt hétköznap 12-18 óra között!

Mivel készültök a június 2-ai ökopiaci rendezvényünkre?

Az Ökopiacra érkezőknek a piacozós életérzéshez erősen kötődő termékcsaládot fogunk bemutatni, a Re+concept kosár kollekcióját. Egészen biztosan mindenki megtalálja majd a kedvére valót a különböző méretekből illetve árnyalatokból. A kosarak kifejezetten nagy teherbírásúak, emellett pedig praktikusak és nagyon mutatósak is, hiszen minden darab teljesen egyedi.

Köszönjük a beszélgetést és várunk szeretettel június 2-án!