Védjegyes partnereink

Az ökológiai gazdálkodásban a növények tápanyag-ellátását műtrágyák helyett természetes anyagokkal biztosítják.

Növényvédelemhez tilos a szintetikus, a növényi szövetekbe felszívódó szerek használata, a hangsúly a betegségek és a kártétel megelőzésén van. Az ökológiai gazdálkodás előírásai lehetővé teszik egyes biztonságos, felületi (vagyis nem felszívódó) készítmények használatát, amelyek között vannak réz és kén készítmények, mikrobiológiai és olajos szerek stb.

Az ökológiai gazdaságokban tartott állatok nem kaphatnak hozamfokozókat, illetve rutinszerű antibiotikumos kezelést. A megelőzés itt elsősorban az állat igényeinek megfelelő, stresszmentes tartását és a bio takarmány etetését jelenti. Betegség esetén a szelíd gyógymódokat, például a gyógynövény-készítmények alkalmazását vagy a homeopátiát részesítik előnyben a biogazdák.

Kérjük, tekintse meg azoknak a növényvédő szereknek, tápanyag-utánpótló anyagoknak és állattartási készítményeknek a jegyzékét, amelyeket a biogazdák is használhatnak.

Az itt szereplő készítmények a Magyar Biokultúra Szövetség végjegyével kerülnek forgalomba. Vásárláskor keresse logónkat a csomagoláson!