Egyszerűen nagyszerű kerti tippek nyárra

Összegyűjtöttünk pár egyszerű tippet, ami hasznos lehet a kertünkben.

1. Védekezz ragacsos övvel a levéltetvek ellen. Ökokerti tanácsunkból kiderül, hogyan: Öveket fel – hernyófogó öv 

2. A biogyümölcs védi az egészséget. Főleg, ha szedés közben nem ér baleset. Rögzítsd kerékpárlakattal az ingatag létrát!

3. A cseresznyét, amit létráról sem érsz el, lepiszkálhatod lombseprűvel. Növényvédelmi szempontból is fontos összeszedni a lehullott cseresznyét, hogy a benne lévő cseresznyelégy lárvákat kivonjuk a forgalomból.

4. A növényvédelmi bot bioban is engedélyezett! Egy hosszú pózna, amit az almafa közelében tartunk és lepiszkáljuk vele a moníliás gyümölcsöt, hogy ne fertőzze a többit. Folyamatosan érdemes szemlézni a fát, egészen szedésig, majd lombhullás után még egyszer múmiavadászatra indulni.

5. Ha nincs bőségesebb nektár- és virágporforrás, a méhek örülnek a szimpla virágú rózsának is, mivel ezek szirmai felnyílnak és hozzáférhetővé válnak a bibe és a porzók. Új irányzat a nemesítésben a méhbarát, ún. „méhlegelő” fajták létrehozása. Konténeres rózsa nyáron is ültethető, a virágokon pedig osztozhatunk a méhekkel. Ők lakomáznak, a szépség és az illat pedig megmarad nekünk.