Gyászhír

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a Magyar Biokultúra Szövetség jogelődjének, a Biokultúra Egyesületnek volt főtitkára Ács Emőke Terézia kertészmérnök életének 69. évében elhunyt. Kiváló szakemberként hosszú időn át Márk Gergely rózsanemesítő mellett dolgozott a nagytétényi rózsakertben, és ebben az időszakában írta a 88 színes oldal a rózsákról könyvet, amely széles ismertséget hozott neki nem csak a szakmában, hanem széles olvasóközönség előtt is.

Biokultúra főtitkári munkája a 90’-es évek elejére esett, amikoris rendkívül sokoldalú, sikeres munkát végzett rendezvények szervezésével, Erdélyi túrák rendszeres résztvevőjeként, Biokultúra kiadványok tető alá hozásával. Határozott, körültekintő vezetése nagy támaszt nyújtott Seléndy Szabolcs elnöki munkájához, egyik legfőbb segítője volt. A sikeres főtitkári munkájának egyetlen kislányának, Roszík Dóra Virágnak örömteli érkezése vetett véget. 

A Biokultúrához, bio mozgalomhoz végig hű maradt, a biokultúrás rendezvényeken még az utóbbi években is szívesen vett részt.

Emlékét a magyar bio közélet megőrzi.

Nyugodjon békével, és a jó Isten fogadja őt magához.

Czeller Gábor
elnök, Magyar Biokultúra Szövetség