Magbörze – Miskolc-2023. február 26.

Elsősorban önellátó kertészkedők figyelmébe ajánljuk a február 26-i miskolci Szaporítóanyag börzét, ahol a szervezők komposztvizsgálataik eredményeit is megosztják az érdeklődőkkel.  Ne garantált minőségű, fémzárolt vetőmagok vásárára készüljünk, hanem egy olyan találkozóra, ahol a kísérletező kedvű kertészkedők egymás közt csereberélhetik bevált, kereskedelemben nem feltétlenül kapható fajtáikat.  

Részletek: 

 

Mi is a magbörze? Már sokan tudjátok, de a legjobb útmutató a Magháztól: https://www.maghaz.hu/magborzek/magborze-hazirend
Útmutatójukon túl, magtasakjaikkal és előadásaikkal is itt lesznek a Magház Hálózat szakemberei. Érdemes hosszabb időt betervezni ezúttal a vasárnapra szervezett programunkra. Ha már felfűtjük nagy nehezen a Zöld Szalont, akkor ennek minden percét szeretnénk kihasználni. Azaz:
14:00 MAG és SZAPORÍTÓANYAG (mag, dugvány, oltóvessző…) BÖRZE _ NYITÁS
14:30 Magház bemutatkozó (kisfilm)
14:55 Hazai és távoli tájfajták – Máthé Orsolya, Banya-Tanya Alapítvány és Magház Egyesület
15:10 Tapasztalatok hüvelyesekkel – Kiss Dorottya, Magház Egyesület, Vándorkovász Porta
15:25 Ki lakik a komposztban? A miskolci komposzt mikroszkópos vizsgálatok tanulságai – Zöld Kapcsolat Egyesület, F. Nagy Zsuzsanna, Kónya Máté
MAG és SZAPORÍTÓANYAG BÖRZE
17:00 Csendüllő Életkert zöldségközösség tagtoborzója – Kiss János Krisztián
19:00 ZÁRÓRA 
 

A részvétel ingyenes, de hálásan köszönjük, ha a közösségi tér felfűtéséhez, az esemény szervezéséhez majd adományaitokkal hozzájárultok. Előre is köszönjük!

Facebook esemény: https://fb.me/e/3jA98Fgdp 
Zöld Kapcsolat Egyesület