Biokultúra Ökopiac – Közösségi sátor

2023. április 1-jével  a Biokultúra Ökopiacon felállításra került heti rendszerességgel egy Közösségi sátor, benne sörpad garnitúrákkal. A sátor alapvető célja, hogy a piacra látogatóknak egy olyan helyet biztosítson, ahol le tudnak ülni megpihenni, vagy az ökopiacon vásárolt termékeket el tudják fogyasztani, esetleg tudnak beszélgetni árusokkal, ismerősökkel. A sátor nyitvatartási ideje 8-13 óra között.

A Közösségi sátor megnyitója 2023. április 1-jén volt, amiről videós felvétel készült az ökopiac youtube csatornájára. A videó megtekinthető ITT.

A Közösségi sátorban rendszeresen ingyenes programot is szervezünk.

Elsőként 2023. április 8-án, Húsvét alkalmából 9-12 óra között gyerekfoglalkozást tartottunk, ahol a kisebbek egy nagyon egyszerű báránykát készíthettek és vihettek haza, az Ökopiacra pedig 9-11 óra között ellátogatott a húsvéti nyuszi is.

Anyák napja alkalmából május 6-án invitáltuk a kis és nagy gyerekeket meglepetés ajándék készítésére: biotőzegcserépbe sarkantyúka virágmagot tudtak elvetni, amit utána hazavihettek az anyukáknak. Csak akkor derül ki, milyen színű a virága, amikor már bontogatja a szirmait. A sarkantyúka egész késő őszig virágzik, így szuper és sokáig dekoratív ajándék. A földet, magot, tőzegcserepet a Szövetség biztosította a helyszínen. Az „ajándék” mellé kis leírást is kaptak az érdeklődők a virágról és annak gondozásáról!

Következő programunk Gyereknap alkalmából május 27-én lesz. A programról és további részletekről az Ökopiac Facebook oldalán. Kövessen minket!

Magyar Biokultúra Szövetség