Miért jó a bio? II rendezvény – 2023. szeptember 23. 9-13 óra

Miért jó a bio? II – Játék, móka, tanulás

2023. szeptember 23. (szombat) 9-13 óra között.

MOMkult játszótere melletti árnyas tisztás
(1124 Budapest, Csörsz u. 18.)

Azt már tudjuk, miért érdemes bioélelmiszereket fogyasztani és milyen előnyökkel jár a biogazdálkodás. Most megmutatjuk, hogy lehet a BIO mindennapjaink természetes és szerves része.

A Zöld Kapcsolat Egyesület játékmestereinek közreműködésével egy ismeretlen univerzum lényeivel köthetsz barátságot. Ez az ismeretlen univerzum a talaj, ahonnan minden élet elindul és ahová az örök körforgásában az anyagok végül visszatérnek. Ismerd meg a talajban zajló folyamatokat és fordítsd a magad javára. Készíts magad is teljes értékű táplálékot, vagyis komposztot biokerted növényeinek.
www.zoldkapcsolat.hu

A Felelős Gasztrohős Alapítvány játékaival a környezetbarát gasztronómia alapjaival ismerkedhetsz meg. Ha bioterméket vásárolsz, már sokat tettél a környezetedért. Ha a hazai és szezonális élelmiszerre alapozod táplálkozásodat, sokkal kisebb a szállítással járó környezetterhelés. Hogy ne legyen egyhangú a menü, ismerd meg, mennyi féle tápláléknövény terem hazánkban. Válaszd húsból is a biot és tanuld meg minden húsféle változatos elkészítését. Ihletet meríthetsz a hagyományos magyar konyhából, hiszen őseink nem engedhették meg maguknak a pazarlást!
www.gasztrohos.hu

Dr. Benda Judit egészségtanácsadó, táplálkozás-tudományi szakember és egy népes család konyhafőnöke. Megtudhatjuk: Milyen mérhető előnyökkel jár, ha a bioélelmiszert választjuk? Hogy térjünk át a biokonyhára? Hogy lehet ugyanannyi kosztpénzből bio alapanyagokból jóllakatni egy családot?  És miként lehet mindezt úgy kivitelezni, hogy közben finomakat eszünk? Beszélgetésindító előadás 9-kor, 10-kor, 11-kor és 12-kor.
www.drjuditbenda.com

Az Iskolakertekért Alapítvány tanácsadói segítenek útjára indítani és fenntartani egy ökológiai szemlélettel művelt iskolakertet vagy ovikertet. Egy ilyen kertben megélhetővé válik a környezetünkért érzett felelősség, a generációk tudása és a közös munka öröme. A biológiai, kémia, technika és egyéb tantárgyak pedig kiütik a tanterem falát és élménnyé vállnak. A tanácsadás mellett meglepetés játék természetes anyagokkal!
www.iskolakertekert.hu

A program INGYENES!
A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Miért jó a bio? II - Játék, móka, tanulás c. rendezvény

A rendezvényhez kapcsolódóan megjelent új e-bookunk: Pöttyös Katával a biogazdaságban
Gyerekeknek íródott, de felnőttek is tanulhatnak belőle. A biogazdálkodás alapjait ismerhetjük meg rövid ismertetőkön és játékos feladatokon keresztül.

Pöttyös Katával a biogazdaságban

Támogató:

Együttműködő:

Szervező:
Magyar Biokultúra Szövetség – Négy évtized a biogazdálkodásért

Biokultúra 40 jubileumi logó