Szakmai képzés: Jelölési szabályok az ökológiai élelmiszer-előállításban és -forgalmazásban – 2024. május 15.

A szakmai képzés célja, hogy a résztvevők megértsék és alkalmazni tudják az ökológiai élelmiszer jelölés szabályait mindennapi munkájukban.

A képzés időpontja:
2024. május 15. (szerda) 8:30 – 13:30

A képzés helyszíne:
Geréby Kúria Hotel és Lovasudvar
6050 Lajosmizse, Alsólajos tanya 224.
www.gereby.hu

A képzés szervezője: Biokultúra Hungária Nonprofit Kft.
Társszervezők: Magyar Biokultúra Szövetség, Feldolgozók Biokultúra Egyesülete.

A képzés típusa: hibrid (személyes és online)

Részvételi díjak:
helyszíni részvétel: 45.000 Ft, online részvétel: 42.000 Ft

A részvételi díj magába foglalja a helyszín, a szervezés, az előadó, az üdítő és a szendvicsebéd díját. A helyszín jól megközelíthető az M5 autópályáról. A parkolás díjmentes.

Jelentkezés: a jelentkezési szándékot az alábbi linkre kattintva megnyíló adatlap kitöltésével és beküldésével jelezhetik:

A szakmai képzés témakörei:

  • Ökológiai alaptermékek előállítása (mezőgazdasági termelés alapszabályai);
  • A jelölés alapjai 1.: Ökológiai élelmiszer előállítás szabályai;
  • A jelölés alapjai 2.: Ökológiai élelmiszer előállításához felhasználható adalék- és technológia anyagok, szokványos mezőgazdasági eredetű összetevők;
  • Ökológiai élelmiszer jelölés szabályai (előállítás, csomagolás, forgalmazás) konkrét példákkal;
  • Ökológiai élelmiszer jelölése a gyakorlatban: kiscsoportos foglalkozásban, címketerv készítése, majd a tervek közös megbeszélése.

Oktató:

Csarnai Erzsébet élelmiszermérnök, aki több mint 20 éve a Biokontroll Hungária Ellenőrző és Tanúsító Nonprofit Kft. szakágazati ellenőreként, majd vezető ellenőreként és 2023-tól szakmai koordinátorként az élelmiszer-feldolgozási szakterület tapasztalt szakembere.

Kiknek ajánljuk a képzést?

Az alább felsorolt termelő ágazatokban működő vállalkozások vezetőinek, minőségügyi vezetőknek, vállalkozóknak, szakértőknek, az élelmiszeripar területén is dolgozó szaktanácsadóknak, egyetemi oktatóknak, akik ezeken a szakterületeken tovább szeretnék fejleszteni tudásukat és ismereteiket annak érdekében, hogy tisztában legyenek az ökológiai élelmiszer előállítás rendszerszintű szabályozásával, a minőségügyi rendszer kialakításával és gyakorlati működtetésével, a hatályos jogszabályokkal és a kapcsolódó hatósági engedélyeztetési lehetőségekkel.

Az itt megszerzett ismeretekre alapozva gyakorló szakemberként, szaktanácsadóként vagy pályázatíróként felkészültebben adhatnak tanácsot a gazdasági szereplőknek, azon munkatársaiknak vagy ügyfeleiknek, akik az ökológiai élelmiszer elkészítés és forgalmazás területén dolgoznak vagy ebbe az irányába nyitnának.

A képzést az „Élelmiszer-előállítás és -feldolgozás”, az „Élelmiszeripari, agrár- és vidékfejlesztési vállalkozásszervezés, -menedzsment”, a „Vidékfejlesztés”, a „Takarmányozás, takarmány-előállítás”, valamint a „Támogató adminisztráció” tématerületeken regisztrált NAK szaktanácsadók számára országos jelentőségű rendezvényként hirdetjük meg.

További részletek:

Szakmai képzés 2024. május 15.

Biokultúra Hungária Nonprofit Kft.